2020. január 1.
Tizenkilencben...
 

Meglepően energikus intenzitással száll tova tizenkilenc, miközben azon vakarózok, milyen kevés fotós napot zenésítettem meg itt, a bobalt.hu fotóblogjában. Csodálkozásomnál ilyenkor mindig csak az elszántságom nagyobb, aztán nehogy azt hidd, hogy huszonegy is majd máshogy kezdődik. Ismét egy szép éven vagyok túl, ideje számot adnom arról is, hogy ennek a szép hobbinak tekintetében mit jelentett 2019.

Januárban vigyázó szemeim Veszprémre vetettem, meg még velem együtt a közlekedési szakma jelentős része. A hónap első napján elindult a város új közlekedési szolgáltatója, a V-Busz Kft., így értelemszerűen az év első fotói Veszprém "új" autóiról születtek. Kétszer jártam a városban abban a hónapban, a klasszikus téma mellett a környék vasútjára és a Continental műszakváltására is időt szakítva. A hónap második felében otthonom szűkebb környezetében és az 1-es vasútvonalon készültek egy-egy alkalommal fotók.

01_vbusz_rem832_03

Február mindegyik fotós napjának nagy része Pest megyében telt. Két napot szántam Gödöllő, majd Vác térségében a Credo Econellek és a VDL Ambassadorok fotózására, valamint igyekeztem összeszedni az Intouro flotta még hiányzó, környéken dolgozó tagjait. Elindult a 80a vasútvonal buszos pótlása Budapest és Hatvan, illetve Pécel és Aszód között, a témához időben pedig jól passzoltak Hatvanban a Bosch műszakváltásán dolgozó Inter-VM Trans autók.

02_vb_pct128_01

Ebben az évben márciusig kellett várni az első határainkon túli képekig, a haverokkal egy nappal bővítettük közös csehországi túráink számát egy jó kis csengetéssel Brnoban. Fotóztam Tatabánya helyijáratain a T-Busz és műszakváltásán a Komtravel autóit, eltöltöttem egy napot Budapesten a Flixbus járatokkal. Aaronnal jártunk Ausztriában is, jó témát adott az azóta megszűnt Schweinbarther Kreuz, mellette belefért a napba a Franz-Josephs Bahn és az osztrák Dunakanyar közlekedése is.

03_drrichard_w3179lo_01

Az áprilisom egy kicsit zsúfolt volt, így csak egy napra szabadultam el, ezt a Pest megyében akkortájt folyamatosan forgalomba álló LE Setra flottának szenteltem.

04_vb_rfw420_01

A május szintén nem elsősorban a hobbival való foglalkozással telt, itthon nem készült fotó. Eltöltöttem egy hétvégét Münchenben, az itt készült néhány kép mentette meg a hónap becsületét. :)

05_DSC_0022

Júniusban már több időm volt a hobbimra. Zökkenőmentesen elindult az Audi motorgyár szerződéses járatain a Blaguss Agora Hungary Kft., az itt közlekedő autók kellemes elfoglaltságot adtak a hónap nagy részében. Jártam Kecskeméten és Szegeden, Száguldó Fotóriporter kollégával csapattunk egy jót Csongrád megyében, valamint Aaronnal tartottunk egy újabb napot Brnoban.

06_icom_6j16923_01

Júliusban folytattam a Pest megyei autók összeszedését. Addigra már forgalomba állt a teljes Business Setra flotta, ezeket elsősorban Biatorbágy térségében és a Zsámbéki medencében kergettem.

07_vb_rfw442_01

Augusztusban retro hétvégét tartott a MÁV-START a Balaton északi partján, így adott volt az évi egyszeri nyári TRAINspotting nap időpontja is. Sokat fotóztam a nagyfaluban a BKV, a Volánbusz és a VT-Arriva autóit, a hónap végére pedig megérkezett a Blaguss MAN Lion's Intercity flotta utolsó darabja is.

08_mav_418143_01

Szeptemberben Pest megye tekintetében az érdi autók kerültek terítékre, volt egy autómentes napunk, ahol egy jó kis kirándulással egybekötve kisvasutaztunk egy jót Nagycenken. Ausztria sem maradt ki a sorból, a hónap végén Grazban képződtek a pixelek.

09_hgl_g822td_01

Az október ismét budapesti képekkel indult, a haverokkal pedig Csehországoztunk egy jó négy napot Prágában és környékén. Itthon nekiálltam összeszedni a GySEV Flirt 3-as flottáját a Győr - Sopron és Sopron - Szentgotthárd tengelyen.

10_DSC_0960

Novemberben a Nyugat-Dunántúl vasúti közlekedésének átalakulás előtt álló részével foglalkoztam Celldömölktől délre, sor került néhány újabb T-Busz és Komtravel fotóra Tatabányán és környékén. A Bicskét érintő járatokon sikerült belefutni néhány frissebb Viszló Trans autóba is.

11_DSC_0156

A december közepe szokás szerint menetrendváltást hozott, több kisebb-nagyobb változás közepette elindult Győr és Balatonszentgyörgy között az InterRegio forgalom Siemens Desiro motorvonatokkal. Aaronnal végigkempeltük az első napot a 10-es vonal mentén itt-ott, a hónap végén pedig - keretbe foglalva az évet - újra Veszprémbe látogattam a V-Busz flotta fotózásának céljából.

12_DSC_0107

Boldog Új Évet kíván mindenkinek a jogelődökkel már 14-edik évét taposó bobalt.hu! :)


(c) bobalt 2006-2020
www.bobalt.hu