2019. január 6.
A tizennyolcas karika
 

Boldog új évet! Ha a cím és a téma konklúziójának megállapítását mindenkinek a fantáziájára bíznám, akkor valószínűleg nem nagyon lenne itt miről olvasni, ezért annyiban segítek, hogy a szexualitás a hálószobában marad. A tizennyolc itt is év, nevezetesen a tavalyi, ezennel meg is tartanám az én kis elkésett évértekelőmet. Elképzelhető, hogy az elmúlt néhány nap is a hálószobában maradt, szeptemberben kiderül. :D

A 2018-as évben a fotózás terén talán egy kicsit gyengébben muzsikáltam, már ami az ezzel töltött időt illeti, ellenben egy garázzsal több áll az udvaron és gazdagabb lettem egy felújított nappalival és egy új stúdióval.

A fotótúrák évada egy jó kis havas joyrideddal kezdődött Aaron kollégával, melynek során Mariazell és a Schneeberg környékét vettük célba. Az erről szóló blogpost még várat magára, január kedvence viszont részemről egyértelműen a csuklós Partsch flotta második fele, amelyre Gutensteinben leltünk rá.

partsch_wn457bh_01

Február a részemről nagyrészt a környékbeli néhány fotó hónapja volt, többek között a Komárom-Esztergom megyei maszek autók és az 1-es vasútvonal fotózásával töltöttem el néhány órát. Egészen addig, amíg nem jelezte egy jó barátunk, hogy kiugorhatnánk érte a schwechati reptérre, mi meg egy kicsit korábban indultunk. :D

gysev_4744302_02

Márciusban elindult a 40a vasútvonal vágányzárához kapcsolódóan a tehervonatok más vonalakra terelése, ez adott a környéken kellemes fotótémát, mellette Komáromban és Győrben készült több-kevesebb fotó. Eltöltöttünk a haverokkal egy hosszú hétvégét Brno környékén #ráadásulautóval és egészen megvilágosodtunk, amikor rájöttünk arra, hogy nem csak sörözni lehet Csehországban.

cd_750709_01

Áprilisban egy-két közeli felvidéki fotótól eltekintve a hazai témák voltak többségben, terítékre került többek között a villamosított 2-es vonal és környékének buszközlekedése, a Kisbért és Csornát magába foglaló DAKK Volvo fotózásról pedig postot is írtam.

knykk_dud496_01

A május volt talán az év legmozgalmasabb hónapja számomra a hobbi terén. Sor került a következő csehországi túrára, lezajlott Tapolcán a II. Ikarus találkozó is. Egy napot ismét Ausztriában töltöttem, ezúttal elsősorban a Marchegger Bahn fotózása volt a fő cél, de a vonatforgalom megörökítésének céljából jártam például Sopron környékén is.

cd_242217_01

A nyári hónapok elsősorban a Balatonról szóltak. Természetesen a fő cél a kikapcsolódás és a pihenés volt, egy-egy alkalommal azért sikerült néhány órát a nyári vonatforgalom fotózására szentelnem. Mellette néhány alkalommal Győrben és Budapesten követtem el pár fotót útközben.

mav_480003_02

Júliusban egy napot a Balaton északi partján töltöttünk fotózással Száguldó Fotóriporter kollégával, a szokásos itt-ott néhány fotón kívül pedig Monor térségében és Budapest keleti agglomerációjában voltak említésre méltó csengetős napok.

vb_psd117_02

Augusztusban készült néhány BKV-s kép a nagyfaluban, valamint Aaronnal bejártuk az osztrák-cseh határvidéket és a környéken lévő NÖVOG vonalakat, utóbbiről blogpost is készült.

cd_841006_01

Szeptemberben ki sem látszottam a munkából, ennek köszönhetően néhány budapesti fotó mellett egy nap volt, amit ennek a szép hobbinak szentelhettem. Bécsben az S45 vonalán buszos pótlás volt a környékbeli szolgáltatók VOR-ba integrált járműveivel. Mivel kis híján minden ment, ami mozgatható, elég kellemes témát adott a dolog.

gschwindl_w2943lo_02

Az október az előzetes terveim ellenére viszonylag mozgalmas lett. A zsámbéki vonalakra érkezett MAN flotta fotózásával indult a hónap, majd Budaörsön és Budapesten folytatódott. Eltöltöttünk egy felejthetetlen napot a Bakonyban az egykori DZE-573-mal, fotóztam egy keveset a Pozsony környéki vasútvonalakon és többedmagammal Ausztriába látogattunk a Stammersdorfer Lokalbahn és környezetének fotózására.

vb_ram723_01

Novemberben szinte elő sem vettem a fényképezőgépet. Adódott rengeteg munkám, egy alkalommal Sopronkövesden járva fotóztam le néhány Setrát, hogy ne csak papíron lássam őket. :D

blaguss_ppl012_00

Decemberben mindenki Veszprémben fotózott a közelgő szolgáltatóváltás ürügyén, a Lidlben megugrott a százas zsepi készlete. Én egész jól elvoltam a téma nélkül egészen addig, amíg Aaron rá nem beszélt, hogy tegyünk egy kört a városban és környékén. A nem kimondottan kellemes időjárás és a kevés fény ellenére készült egy-két egész kellemes fotó, nekem ez a C56-os mentette meg a hónap becsületét.

enykk_idz427_01

Az évet már elkezdtem, tartsatok velem 2019-ben is! :)

(c)bobalt 2006-2019
www.bobalt.hu