2017. szeptember 5.
Első nap az Audiban

GYŐR

Ezen is túlvagyunk, immáron élesben is bevetésre került a Blaguss Agora Hungary Kft. MAN Lion's Regio flottája, amit közelmúltban mutattam be a nagyérdeműnek. Szeptember elsején az Audi Járműgyár dolgozói már az új autóbuszokkal érkezhettek munkába. A múltkori postban megemlítettem, hogy négy Regio még érkezni fog, ezekkel válik majd teljessé az állomány, egyelőre egy Lion's Coach L, két Irizar és egy Irisbus Arway pótolja ezeket.

A járatok egy része az 1-es főút kelet-nyugati tengelyéről az üzemi terület feltárása után az Ipari parkban található Audi Project- és Oktatóközpont (PTC) autóbuszállomására érkezik. Az első érkezés utáni percekben napfelkelte hiányában jöjjön egy kis belső montázs a kétféle hangulatvilágítással. :)

blaguss audi 1

ÉNyKK-s Credok helyett Lion's Regio, Lion's Coach és Irizar a PTC-nél.

blaguss audi 2

Közben az Audi elkerülő utat ellenkező irányból bejárva megérkeztek az M1-es, 81-es, 82-es, 83-as útról érkező járatok is a 8-as portához. A Kapos Járműgyártó és Javító Kft. által Iveco alvázra karosszált Compacto 2-est már bemutattam a múltkoriakban, rajta kívül egyelőre egy Ausztriából örökölt Daily klón kapott helyet a négy kisbuszos járat egyikén, a napokban készül még két hasonló jármű.

Az Audi által megrendelt helyijáratokat továbbra is az ÉNyKK helyi- és helyközi üzeme biztosítja.

blaguss_pgy776_01

Az első napsugarak előbukkanásánál már teljes a flotta a 8-as portánál is.

blaguss audi 3

A gyenge fényviszonyok miatt a mozgó fotózást reggel még nem erőltettem, a témát tekintve azonban maradtam a Blagussnál. Ha már éppen a Parlamenttel díszített Vikinges Setra is Pozsonyozik és rövidesen érkezik Győrbe, mire kisütött a nap, jöhetett is a soronkövetkező #házhozjönarenccám.

blaguss_nkx553_01

A Blaguss lassan egész napra szolgáltat Győrben is fotótémát, egy gyors matekozással arra a következtetésre jutottam, hogy a következő Flixesen az NVG-728 érkezik. Ideje volt lecsapnom rá, lassan ő is kiöregszik a Bécs-Budapestről a maga 3 évével. :D

blaguss_nvg728_01

Délelőtt ügyintézés, ebéd, egyetem és tömény romantika, mindezek tetejében pedig freestyle csengetés és ÉNyKK-s Credo van terítéken.

enykk_myr726_04

enykk_ccz276_01

Dologtalan perceimben kinéztem Marcalvárosba is, de nagyjából tíz perc alatt meguntam, annyira nem üti már meg a győri helyijárat az ingerküszöböt.

enykk_kcm441_02

A Szent István út végével különösebb terveim most nem voltak, a helyközi dögunalom, viszont a Novomatic szerződésesen mostanában az NHC-161 pörög...

blaguss_nhc161_02

...nem utolsó sorban pedig szerettem volna egy ilyen képet az új autókról, ahogy éppen beérnek a városba a délutános műszakkal.

blaguss_pif684_01

Nyugat felől a PTC-s kocsik érkeznek, így volt egy kis időm eléjük vágni az elkerülőn, amíg betérnek az üzem területén lévő G70-hez. Öröm és boldogság, kezdődik az újabb arconpörgés. :)

blaguss_pif683_02

blaguss_pif695_01

A szög itt még alapvetően jó lenne a 8-as portától induló kocsikhoz is a műszakváltás után is, de azok közül erre már csak a 81-es úti járatok jönnek. Így is volt még legalább 25 percem átérni az Audi belső elkerülő útra, ott van egy olyan szakasz, amit minden 8-as portától induló járat érint. A motorgyáras járatok egy része egyébként a kép hátterében is látható külső elkerülőn közlekedik.

blaguss_pif692_01

Nagyvonalakban így telt hát a Blaguss Agora Hungary Kft. első napja az Audinál. Ezzel együtt a flotta szép lassan beleolvad a környék mindennapjaiba, természetesen egy, a közeljövőben megtörténő nagyobb frissítést követően a külső telephelyes fotók is megjelennek majd az oldalon, lehet, hogy már a következő postban. ;)

blaguss_pif684_03

ÉNyKK megy, Blaguss jön. :)

(c)bobalt 2006-2017
www.bobalt.hu