2017. augusztus 13.
FINA Budapest 2.

BUDAPEST

Ígértem még FINA postot, ezért ismételten beletunkoltunk az eseménybe, részben az előző postból kimaradt látogatások érintőleges abszolválásával, szokás szerint megragadva az alkalmat a nagyfalu közlekedésének éppen útba eső témáinak megörökítésével. Pontosan ezeknek a feltételeknek kellett teljesülni ahhoz, hogy a reggeli KV-t követően a Krisztina körúton jöjjön a Tátra.

bkvvill_4062_01

A reggeli akciót ugyanis a várból ereszkedő cuccok fotózása jelentette, hiszen a múltkori etapból kimaradtak a Palota utat érintő FINA vonalak. Szombati nap révén várható volt a reggeliztetést követő Viking River Cruises eresztés, emellett a magyar srácok buszát is sikerült végre lencsevégre kapni, sajnos még csak útközben, nem a kiszemelt helyen.

vb_pdc977_01

Nem sokon múlt, hogy olyan fotó szülessen róla, mint a TA15-ön közlekedő DDKK Inovellről, a hely további hozadékai pedig a BKV Karsanok voltak.

ddkk_nvf249_03

A Dísz teres kötelező villanyModulo után az egyik gyrososbódéval leereszkedtünk a Széll Kálmán térre...

bkvvill_2232_02

...majd eltömegközlekedtünk a Duna Aréna környékére, ahol még szintén nem jártunk a múltkori etapban.

enykk_nzm359_03

Az idő egyre inkább elvette a kedvünket, úgy nézett ki, hogy egy alapos eső után egy jó másfél órán keresztül nem lesz napos idő, ezért egy kicsit utaztunk, ebédeltünk, utaztunk. A nyugatinál már tiszta víz volt minden.

enykk_nzm373_03

Az edzéseket illetően jól jöttek ki a dolgok, a megfelelő időben a Margit-szigetre érve már erőlködött nap.

bkv_pdb381_01

partiscum_nkv483_02

Nagyjából az egyetlen ajtós oldali fotóhely után immáron egyedül vágtam neki a városnak, délutánra még el akartam látogatni a BVSC környékére a KNyKK-s autók miatt. Gondolkodtam, mi esik még útba, a Városligetet a múltkor ronggyá fotóztuk, egy-két csuklós tacskót viszont nem ártana összeszedni. Podmaniczky utca calling. :)

bkvtr_9000_01

A BVSC-nél persze nem a murvás placcon parkoltak az autók, de legalább sikerült ismét ismerősbe futni, hogy ne unatkozzak a továbbiakban.

knykk_nzm411_01

Az innen induló járatok egy része az M3 bevezetőn keresztül ment át a Hungárián.

knykk_nzm420_03

Visszafelé ismét a Városligeten át vezetett az utam, hogy a 256-osok tere felé menet legyen póráz nélküli tacskóról is fotó.

bkvtr_9012_01

Ezzel a nappal részemről kimerítettem az esemény buszos vonatkozását egy apró kivétellel, amely nem más volt, mint a vendégek reptérre való szállítása volt a szállodákból a rendezvény végét követő napon. A transzfer járaton a kisbuszokon kívül a DAKK Zrt. és a maszekok (MR Reisen és Pilis Plusz Kft.) három-három autóval jártak 30-30 percenként.

dakk_nij353_01

A reptéri gyorsforgalmi úton így arra is nyílt lehetőség, hogy végre fotózzam a VT-Arriva 100E-n közlekedő csuklós Conectoit, amelyek szintén 30 percenként járnak a belváros és a reptér között.

(c)bobalt 2006-2017
www.bobalt.hu