2017. május 21.
Újra a Pilisben

SZENTENDRE - POMÁZ - CSOBÁNKA - PILISVÖRÖSVÁR - PILISBOROSJENŐ - ÜRÖM - BUDAPEST

Összedől a világ, már húsz napja nem írtam postot, mentségemre szóljon, hogy éppen házfelújítok. Sztivi bával többször szóba jött már valami közös project, így egy környékbeli programom, az új flotta és a szép idő egyvelegeként megtestesülő alkalmon kapva elcsábítottam egy kis Pomázingra, hogy közben megbeszéljük az élet nagy dolgait, mellé pedig a szokásos, "nem megyünk el mellette" témák, ahogy szokott.

Szentendrén kezdjük a napot, a tervezésnél igyekeztem elsősorban a bokorugró járatokra koncentrálni, amin a szóló kocsik mennek. A pócsmegyeri járatot életemben nem fotóztam még, a nap első képének az aranybusz meglehetősen pazar. Ezekkel az inverz számkijelzésekkel még mindig nehezen tudok megbarátkozni.

vb_iaw467_03

A skanzenhez is betérő helyi körjáratból vasárnap nem megy túl sok, az útvonal nagy részét kiszolgálják a Pilisszentlászló felől érkező 870-esek. A tökéletes hely megtalálása után meg is érkezik a 879-esen a Nabi flotta fele.

vb_jdy843_01

Jövök még ide, szép helyek vannak a környéken. Az izgalmasabb részt a 870-es vonal pont kihagyja, talán egyszer egy hétköznapot is érdemes lenne ezekre a vonalakra szánni. Rövidesen érkezik a 870-es is Szentlászlóról, pontosan annyira, hogy éppen csak kiugrani volt idő a kocsiból. A pilisszántói autókat leszámítva a fóti Econell állomány Szentendrére került, így jelenleg az E94-esen és a két Nabin kívül ezek alkotják a 880-asra és a HÉV-re ráhordó szóló flottát, C56-ost már nem nagyon érdemes arrafelé keresni.

vb_mmt618_02

Szentendrét nagyjából le is tudtuk mára, irány Pomáz, ahol a közelmúltban történt egy újabb szolgáltatóváltás. A Homm Kft. helyett már az M6Log Kft. zömében ex. Nobinás Citarokból álló járműparkja látja el a kistérség szigetüzemszerű buszközlekedését.

Klíma minden autón van, vagy lesz, a kijelzők beszerelését és beüzemelését pedig egy szervízautóval elintézik egy 45 perces kiállásban. A buszok tiszták, gépészetileg is rendben vannak, úgy tűnik, Pomázon végre lett szolgáltatni akarás.

m6log_ncn361_01

A menetrend pofonegyszerű, hétvégén óránként csatlakozik a HÉV-hez egy-egy járat Csobánkáról és Pilisszentkeresztről. Az utóbbi indulásával nagy szerencsénk volt, befutott Budapestről egy nagyobb csoport, ezért a következő járat másodrésszel ment.

m6log_nbr574_01

A norvég Citarok mellett megjelent a flottában két német eredetű Volvo 8700LE is, éppen ideje volt belefutni az egyikbe. Autóbuszjárat érkezik Sonderfahrt útirányon át Dobogókőről. A kijelzőképet valahogy letörölhették volna, de a pozitív hozzáállásról azért sokat elárul, hogy oldalt is tábláznak.

m6log_pep667_01

A következő 855-öst már Csobánkán várjuk meg, a helyszín éppúgy magával ragad, mint három évvel ezelőtt az Optinell marketingje. Meg kell említenem egyébként, hogy ugyan sokszor jártam már Pomázon, de talán most először távoztam onnan kellemes szájízzel, függetlenül a mindenkori, két renCCám között elfogyasztott, aktuális napszaknak megfelelő elnevezéssel aggatott csengetős KV összetételéből létrejövő ízvilágtól.

m6log_nbr638_04

Csobánka 10 pont, mi pedig a híres, transzpilisi 10-es út felé folytatjuk a napot. Vörösváron rögtön bele is futunk az egyik szentlászlói Econellbe, itt sem láttam még buszt parkolni.

vb_mmt624_03

A Pilisborosjenő és Üröm központját felfűző 840-esen se nagyon fotóztam még, éppen itt volt az ideje a 40 percenként járó vonalon összeszedni néhány járatot. Kasszás Erzsi megengedte, hogy a CBA-nál várjuk meg az elsőt, legalább kottára ugyanazok a háromtengelyesek jöttek, amiket februárban fotóztam a 800-ason.

vb_nwx464_03

Az az igazság, hogy amióta a nyóclábúak érkezésével megbontották a 800-ason a homogén Volvo 7700A flottát, jelenleg nagyjából minden megy rajta, ami gurul. Elég meredek, hogy vasárnapi menetrend mellett E94G és 435-ös is stabilan fordán dolgozik.

vb_gup079_05

...a C56-oson pedig már szinte meg is hatódtam. :D

vb_hog516_01

A Bécsi út végén már összefutnak a vonalak, zárásképpen itt várunk meg néhány járatot. A 10-es úti elkerülő megépítésével és az Aranyvölgyi út rendbetételével egy kicsit megváltozott a környék, ez a hely sem éppen olyan volt, ahogy az emlékeimben élt, viszont így is tökéletesen használható volt egy kis naposajtósra.

vb_kyp842_02

KYP me from the rain, viszontlátásra! (:

(c)bobalt 2006-2017
www.bobalt.hu