2017. május 1.
Sör, virsli, King Long

ZSÁMBÉK - PÁTY - PERBÁL - BIATORBÁGY - SÓSKÚT - PÁTY - BUDAKESZI

Éljen május elseje! Zsámbék térségében a Kontakt Busz Kft. alvállalkozói szerződésének másfél éves hosszabbítása december 31-gyel lejárt, ez a postból egyáltalán nem fog így tűnni, sőt! A napokban a Volánbusz alvállalkozós térségek alapos változáson mennek keresztül buszflotta szempontjából. A leendő zsámbéki állomány még csak részleteiben tartózkodik az országban, így a Kontakt telepen dekkoló leköszönt Color flottát és néhány  frissen érkezett Lion's City-t leszámítva egyelőre nincs túl sok változás a környéken.

Zsámbékon kezdtem a napot a 795-ösökkel, az első Kingát éppen hogy sikerült beelőzni.

kontakt_lcz866_01

Néhány perc múlva érkezik az ellenirány a Szénáról. A temető mellett szerencsém volt, tíz percen belül megtelt a parkoló és esélytelen lett volna onnan fotózni.

kontakt_lcz863_01

Rövidesen beér a bicskei vonal, a 784-es következő járata is. A továbbindulásánál már Perbálon kellett volna lennem, ezért elé mentem a Mányi útra.

kontakt_lgb843_03

Irány tehát Perbál, reméltem, hogy nem az előbb érkezett 784-es megy ki a következő kanyarra is, elvégre minden példánya egy ipartörténeti műemlék ennek a szép, homogén flottának.

kontakt_lcz859_03

Pátyot mindkét zsámbéki vonal érinti, ugyan fotóhelyek szempontjából egy kicsit ingerszegény, így tökéletes az összhang a hely és a busz között.

kontakt_lgb839_02

A két vonalon hétvégén is órás a legritkább követés egyenként, Pátyon pedig úgy jön ki az ütem, hogy egy KV múlva érkezik is a következő 783-as.

kontakt_lcz858_01

A nap következő mozzanataként átugrottan Biatorbágyra, ide is jutott egy kis Kontakt, ők járnak Kelenföldről Etyek és Sóskút felé. Természetesen itt sem történt még változás, maximum annyi, hogy a korábban a 760-ason megfordult két MWS Citaro helyére januárban a Colortól érkezett ide két LNF-es King Long. A 760-ason pedig a lehető legdefaultabb kocsi, az LHV-079 érkezik.

kontakt_lhv079_02

Itt már kezdtem kifejezetten unni a napot, támadt is egy ötletem, de a megvalósítás előtt még megvártam a 760-as ellenirányú párját.

kontakt_lgb844_03

Nos, Érdről az egyik nagy hiányzóm, a HHR-806 a héten Pusztazámoron dolgozott és azt csiripelték a vérebek, hogy ma is menni fog. Gyors menetrendek pont hu, 11 perc múlva indul egy járat Pusztazámorról, Sóskúton elcsípem, ha találok rá jó szöget. Végül is, egy rövid szakasz naposajtós volt, csak a hely nem volt túl sok, viszont bejött a vasárnapi 25% esélyem arra, hogy a HHR-806 jöjjön. :)

vb_hhr806_01

Jó lenne már valami King Longot is fotózni, gyorsan körbe is fotózom a biatorbágyi két kocsit.

kontakt_lhv324_03

Irány ismét Páty, megérett a napállás a következő kiszemelt helyemre is, hátha mégegyszer végiglövöm a délelőtti autókat, bár a 784-es elég hosszú idővel fordul. Érkezik is először a bicskei irány...

kontakt_lcz855_03

...majd befut a párja is Budapestről.

kontakt_lhv061_03

Itt már a nap is elég rapszodikusan sütött, de leginkább nem, ezért a további délutáni programot már az új autókra fogom tartogatni. A következő autó elé még elmentem Budakeszire...

kontakt_lhv070_03

...a többi időt pedig a Budakeszi-Budaörs vonalon pörgő LCZ-865-nek és a 22-esekre kiadott Lion's City-k néhány hiányzójának szenteltem.

(c)bobalt 2006-2017
www.bobalt.hu