2015. március 9.
Budapestről jelentem

BUDAPEST

Szevaa! Lehet, hogy az időjárásfüggő cím túl mainstream, de azért megemlítendő, hogy egy hónapja még szakadó hóban képződtek Ambassadorok a memóriakártyára, most meg itt a tavasz. Ha lenne olyan kifejezés, hogy "mainstreamitási okokból kifolyólag", akkor azzal kezdődne a mondat, de mivel nincs, egyszerűen azzal fogok takarózni, hogy jobb cím nem jutott eszembe. Meg amúgy is, tavasszal már felesleges takarózni. :) Ezzel meg egyúttal a nőnapot is letudtuk, mehetünk tovább.

A fentihez hasonló címek általában aktualitásokat takarnak, ez részben most is így lesz, aki azonban alanyi jogos Lágymányosi hidas hómukis divatszelfire számít a vezetőfülkében letolt rövidnadrággal, az el is kapcsolhat a Tel Aviv 2-re, mert nem megyünk le kutyába, itt buszokról lesz szó. Pedig kutyából sem lesz szalonna.

Annyira nekiindultam összeszedni a maradék 14 darab SL MAN-t a VT-Arrivától, hogy természetesen teljesen más lett belőle. Végülis Dél-Budáig eljutottam, a délelőtti szebb helyeket pedig már kivégeztem az elmúlt években. Éppen ezért délutánra időzítettem a vadászatot, napindítónak pedig a Flirt-ök közötti lyukakat foltozgattam a fotólistában. :)

A következő városrész Csepel volt, ahol szintén szép számmal előfordulnak a VT-s MAN autók, fontos azonban megjegyeznem, hogy itt már véglegesen eldöntöttem, hogy engem ma az újonnan érkezett Van Hool-ok jobban érdekelnek. Tulajdonképpen végigjártam minden városrészt, ahol az adott napon előfordult Arrivás MAN... hogy mindenhol találjak valamit, ami jobban leköti a figyelmem. :)

A postokban gyakran szoktam írni néhány kedvcsináló sort az ország azon szegletéről, ahol éppen járok. Ez a maga módján nagyon kellemes elfoglaltság is a részemről, hiszen ilyenkor újra megelevenedik előttem a táj, a kilátás és úgy alapjában véve az egész környék hangulata. Na, de itt van Csepel. Nos, megpróbálom. :D

Csepel a festői szépségű Csepel-sziget északi részén terül el. A Közvágóhíd felőli gyorsforgalmi úton érkezve zajvédő falak akadályozzák a ráhangolódást a többek között Industry House sorozatában DJ Matthew-nak is gondolat-ébresztőként ható ipari környezetre. A város szelektív hulladékgyűjtésében is aktívan részt vevő kerületben a genetikai hulladékok kerülnek elhelyezésre, az ipari környezet, pontosabban annak sorvadása itt is megszülte az annak megfelelő generációt. Van azonban a Csillagtelepnek egy olyan része, ahol hangulatos fasorral szegélyezett kertvárosi, vagy annak tűnő környezetben kanyarognak a Van Hool-ok, én pedig szeretem az ilyesmit, úgyis nagyon kevesen készítenek értékelhető képeket ezekről a cuccokról.

Ilyen helyeken a járatsűrűség, ezáltal a lefotózott járművek száma meglehetősen kevés, de a képek hangulata engem bőven kárpótol. Majdnem el is felejtettem, ittam egy KV-t a HÉV állomásnál. :)

  Csepel után Pesterzsébet felé indultam, de az Erzsébet utalványos poént már ellőttem, így Kispest lett belőle. Hétvégén a Határ út is egészen vállalható, ajtótlan oldali fényeknél van egy kis világvége hangulata a képeknek.

Határ út emM, a hely, ahol mindenki világtalanul kering az úton és a végállomáson teljesen random módon olyan végpontok között, ahol nincs semmi, ami indokolná, hogy ott valaki sétáljon. Lényegében a 2010 januári BKV sztrájk óta nem jártam itt, de a járműparkot leszámítva semmi sem változott, ugyanolyan visszataszító, koszos nyomortanya, mint akkor volt.

...és 200%-os lettem BKV-s Agorából. :D

Villamost is lőttem, fene a pofámat.

Csak annyira kezdett délután lenni, hogy visszamenjek Dél-Budára, hogy ott ne fotózzak MAN-t. Gyakran vagyok úgy a fotóhelyekkel, hogy kocsiból meglátok valamit, szemezek vele sokáig, tervezgetem, mikor jövök, hogyan jövök, aztán gyakran évekre háttérbe szorul... és egyszer csak elmegyek mellette megint és beugrik. :)

Nagy nehezen azért csak megbeszéltem magammal, hogy szedjem össze a kint lévő autókat is Budafokról, ezért a Leányka utcában foglaltam el a lőállást. Délután MAN már nem nagyon volt kint, de ez a nap már nem is azokról szólt, az MWS-385-nek sokkal jobban örültem. :)

Legközelebb értelmesebb helyről írok, értelmesebb dolgokat. :) Puszkány! :)

(c)bobalt 2006-2015
www.volanosoldalak.hu