2014. december 30.
Évértékelő 2014.

(EZT MOST NEM FOGOM FELSOROLNI) :)

"Remek év volt, köszönöm, hogy Te is részese voltál...", és hasonló közhelyek, azaz rövidesen véget ér a 2014-es év is. A csapból is évértékelők folynak, talán nem az enyém lesz az utolsó csepp a pohárban. Vagy igen, de az sem baj. :) A magam részéről régen zártam ilyen jó évet, mind a munka, mind a magánélet tekintetében etalonnak tekinthető nálam 2014. Annyi biztos, hogy jövőre sem fogom kipostolni facebookra, hogy éppen mit eszek és hol, sokkal jobban érzem magam annál, hogy bármit is ilyen kicsinyes külsőségekkel próbáljak elfedni.

Januárban kiegészítettem a tematikámat, bekerült a repertoárba a Felvidék jelentős része. Határtalan csapatással indítottuk az évet a Csallóközben, elvégre a Kárpát-medence nem csak magyarországi megyeszékhelyekből áll. A túrákat a szomszéd blogok több ízben megénekelték. A mérnöki munka szépsége és változatossága a hobbimban is megjelenik, ha az ember országot épít, az egyet jelent az állandó országjárással is. Januárban Székesfehérvárt és Jászberényt dobta a gép.

Februárban folytatódott a Csallóköz bejárása, rengeteget csengettünk az Arriva Érsekújvár, a SAD Dunaszerdahely és a Slovak Lines szolgáltatási területein. A napos idő meghozta a kedvemet egy kis műszakváltáshoz Tabon, körbenéztem Siófokon és Hajmáskér-Berhida-Pétfürdő térségében. Az agymenést is folytattuk a haverokkal, ami ebben a hónapban egy kiadós falujárós túrában nyilvánult meg Zalában és környékén.

Márciusban Fejér megye volt terítéken, nem kis kutatómunka árán négy oldalt töltöttünk meg a felkeresni kívánt dolgokkal, ezáltal olyan autók kerültek lencsevégre, amik nem mondhatók mindennaposnak. Végre Budapesten is el tudtam tölteni fotózással egy teljes napot, de belefért a hónapba egy kiadós falujárás is a Gemenc Volán felségterületén.

Az április nyugisabb hónap volt fotótermelés terén, voltam néhányszor a nagyfaluban, adtak témát a győri vonatpótlások is. Eltöltöttünk egy napot Pozsonyban, a lehető legjobbkor. A lefotózott 400-asok közel felét már selejtezték azóta, az aznap készült fotók nagy része pedig már be is került a Volános oldalak adatbázisába.

Májusban mászkáltam egy kicsit Kisbér-Réde környékén és a Bakonyban, viszonylag sokat fotóztam Győrben és Budapesten. A Felvidéki képanyagot kiegészítettem Léva, Losonc, Fülek és Zólyom térségével, valamint Localókat hajkurásztam Nógrád megyében. Végre odáig is eljutottam, hogy a Balassagyarmat-Ipolytarnóc vasútvonal napi 3 vonatával is kezdjek valamit. :)

Júniusban tartottam egy kis TRAINspottingot Csorna környékén. A Csorna-Pápa vonal reggeli Bzmot-ját Rábaszentandráson fotózni önmagában is hatalmas hangulat, de a Ludmillával vitt szombathelyi IC-k is sajátosságai a környéknek, megérte egy teljes napot szánni ezekre a dolgokra. Fotóztam Sopronban és Bécsben, az év WTF kategóriás történése is idáig váratott magára. Sokat gondolkodtam, hogy a hónap képe az a Slovak Lines kocka Karosa legyen-e, amit egy osztrák falu mellett találtunk egy szántóföldön, magyar sofőrrel. Végül arra jutottam, hogy ebben a hónapban a kedvenc képeim Dévényújfalun, a pozsonyi Volkswagen gyár műszakváltásán születtek.

A július meglehetősen mozgalmas volt a fotózás terén, több napot is eltöltöttem Baján és Szegeden, alaposan körbefotózva a Bács Volán és a Tisza Volán flottáját. Jártam Hódmezővásárhelyen, Orosházán, a helyi erővel csaptunk egy jó kis falujárós túrát is a környéken. Körbenéztem Kiskunhalason, Kiskunfélegyházán és Kecskeméten, valamint szántam egy napot Budapest agglomerációjában az új autók fotózására is.

Az augusztus egy része nyaralással telt, volt egy jó kis TRAINspotting a Balaton körül, összekötve a kellemest a még kellemesebbel. :) Emellett Győrben, Komáromban és Tatabányán került a fényképezőgép elé ez-az.

Szeptemberben az úticélokat a munkám választotta helyettem, volt egy kis műszakváltás Százhalombattán, egy kis csengetés a nagyfaluban. Sokat voltam a Bakonyban, de jártam Nagykanizsán, Szigetváron, Gyékényesen és Nagyatádon is.

Októberben megint megnövekedett az egy hónapra jutó csengetős túrák száma, toltunk egy hatalmas falujárást Kapos Volánék háza táján. Jártam a Börzsönyben, fotóztam egy kicsit Nógrádban és Borsodban, szántam egy fél napot Miskolcon az MVK állományára. Budapesten folytattam az új autók fotózását.

A november is hasonlóan mozgalmas volt, jártam Sopronban, Dunaújváros környékén és Bács-Kiskunban, két napot végigfotóztam Budapesten. A szomszédblog felével jártunk Szentendre környékén, Pomázon és a Pilisben, a kedvenc fotóm pedig Dobogókőn készült, brutális köd közepette. :)

Ezzel el is érkeztünk a decemberhez. Egy budapesti postot már megénekeltem, de természetesen fotóztam tesztbuszokat Győrben, aminek köszönhetően meglettek a helyis hiányzóim véletlenül. :) Március után ismét körbejártam Dég, Sárbogárd, Enying térségét, ismét kitűnő eredménnyel. Jártam a Jászságban, Pest megyében, Nógrádban... és december révén természetesen Borsodban is. A hónap, de talán az év legszebb fotói Borsodban születtek, ezek publikálását azonban meghagyom 2015 első napjaira.

Én magamnak egy legalább ilyen boldog új évet kívánok, mint 2014 volt, nektek pedig sok locsolót, meg minden ilyesmi! :)

(c)bobalt 2006-2014
www.volanosoldalak.hu