2014. augusztus 18.
Életképek: Szeged I.

SZEGED

Helyes a feltevés, a cím végén rejlő I. szám olyan jellegű következtetéseket enged levonni, hogy egy több részből álló postsorozatról lesz szó. Annak ellenére, hogy igyekszem minden fotóhelyről csak egy-egy képet publikálni, Szegedre egy post így is édeskevés, ezért rövidesen olvashattok egy II. és egy III. számmal illetett, címének minden más momentumában megegyező irományt a városban eltöltött néhány napomról. Szemügyre véve részemről a három post képanyagát, a fotóhelyeket illetően szerintem ez lett a leggyengébb eresztés, ellenben sok a 200-as Ikarus. :)

Csapjunk a halászlébe, mert a lecsó elfogyott, látogassunk el a Deák Ferenc Gimnázium környékére, ahol a ritka menetrend ellenére még mindig gyakrabban jött helyijárat, mint amilyen ütemben haladt a munkájával a közmunkaprogram keretein belül füvet nyíró jól képzett és kiválóan motivált munkaerő.

Sajnos nem tudtam nekik segíteni olyan kérdésekben, hogy merre van a környéken kannás bort is árusító kisbolt, viszont csengettem csuklós kisTátrát. :)

A fotózás további részében csatlakozott hozzám a Közlekedési Osztály fele, akivel a Mars téren találkoztam. Ha már ott vagyunk, lőjük ki a Volános oldalak facebook csoportjában már bemutatott HBA-533-at. :)

Az ingyenes parkolás az Árkádban egy nagyon jó találmány, mert el kell menni egy olyan utcával szemben, ahol kikanyarodik a DUD-923. Mondtam már, hogy sok 200-as lesz? :D

A Csongrádi sugárút a buszforgalom szempontjából tökéletes hely, a Rózsa utca sarkán lévő büfé pedig több szempontból is. :) Néha azért megzavart a hamburgerezésben egy 260-as...

...vagy egy 415-ös. Igen, ez a két fotó ugyanonnan készült. :D

Immáron jóllakott sulineteseket imitálva kerestünk helyet, hogy az új eresztésű, Skoda elektronikás ARC trolikat fotózzuk, amelyekből 13 darabot rendelt a Szegedi Közlekedési Társaság. Bevallom őszintén, hogy ez a meggypiros szín nekem a gyári fotókat látva nem igazán jött be, aminek az alapvető oka az lehet, hogy az SZKT fehér-zöld flottafénye is nagyon ütős. Viszont a lakosság szava szent és érthetetlen, a városban töltött néhány nap alatt azért én is megbékéltem a meggypirossal.

Az első nap további részét a délutáni pörgés megörökítésére szántam a Mars téren, éppen indul a Subotica Trans járata Újvidékre egy Sü MAN-nel.

...na meg a facebookon bemutatott képnek is el kellett valahogy készülnie a HBA-533-ról. A Driver Úr minden eddigi autóját rendbe rakta és díszítette, ez most igazán patentra sikerült. A gáztartály egyébként Debrecenből lehet ismerős.

Általában nem erőltetem a buszállomásos fotókat, de egyszerűen nem tudok betelni a háromtengelyes EAG-okkal. Hát nem gyönyörű? :)

 

Ne feledkezzünk meg az SZKT saját átalakítású Citaro trolijairól sem, a cég flottaszínében elég korrekt módon néznek ki.

Kezdenek erőteljesen késő délutáni fények lenni, irány az üzletsor egy szép ködlámpás fotóért a DUD-926-ról. Említettem már a 200-asokat? :D

Rövidesen érkezik a folytatás... :)

(c)bobalt 2006-2014
www.volanosoldalak.hu