2014. augusztus 16.
Nyári gyerekek a Balaton parton...

BALATONFŰZFŐ, BALATONKENESE, ZAMÁRDI

Na mizu? Végre kifogtunk egy olyan hétvégét, amit nem mosott el az eső, a hőmérséklet is alakul, Kelemen pedig nem fázik kabátban, hogy a Dunakanyarban kelljen énekelnie a Balatonról.

A Párommal és néhány jó ismerőssel csaptunk egy kis Balatonos hosszúhétvégét, amolyan sörözés, fürdőzés, nézelődés, állatkertezés, sörözés (ja, ez már volt?), indokolatlan KV jelleggel. Nos, a nyakamban maradt a fényképezőgép, a vasút pedig olyan elhelyezkedéssel bír a tó körül, hogy nem lehet tudomást nem venni róla. A nyári menetrend szerkesztésénél alaposan odatette magát kedvenc vasutunk, mind járatsűrűségben, mind kapacitásban, az egyvágányú pálya és a tömeges utascsere ellenére ezt egész jól tartani is tudják.

A fentiek és a változatos, idényjellegű összeállítások miatt terveztem már egy ilyen nyári, Balaton parti vasútcsengetést. Ez viszont most nem az, így aki alagutas képekre számít tóval a háttérben, annak csalódnia kell, itt most egyszerűen csak "jön a vonat", mi pedig éppen erre jártunk. :)

Alapvetően a csörgő sem egy gyakori látvány Bmx mellékkocsikkal, de nyáron az északi parton ez egy megszokott szerelvény.

A déli partra azért már igénytelenebb szerelvényeket sikerült összelapátolni, sajnos itt még most is előfordul a By kocsis gyorsvonat. Legalább lemoshatták volna...

Délutáni KV Balatonfűzfőn, éppen kereszt van, király. :) Ügyesen kisakkoztam, hogy az ellenvonat Desiro lesz, amit hátulról is meg lehet lőni. Nos, pont annyira csúszott meg a menetrend, hogy a Desiro menetvonalán a Nohabos gyorsvonat jöjjön, pedig én nem akartam Nohabot fotózni, én Desirót akartam fotózni. :D

Jó étvágyat! :)

(c)bobalt 2006-2014
www.volanosoldalak.hu