2013. január 1.
Indokolatlan Borsod

ÓZD - PUTNOK - KAZINCBARCIKA - DÉDESTAPOLCSÁNY - ZÁDORFALVA - TORNAKÁPOLNA - AGGTELEK - JÓSVAFŐ

A blogpost még tavalyi, szeretjük a karácsonyt. Amikor egy telefonbeszélgetés már úgy indul, hogy "Ugye neked is tele van a f***od az ünneppel", akkor lehet sejteni, hogy egy brutális csengetés lesz a buliból. Nagyjából ez is történt, három nap alatt mentünk vagy 900 km-t Nógrádban és Borsodban, indokolatlanul. :-) Világvége hangulat és falufeeling5000, szebben nem is lehetett volna zárni ezt a nyüwes évet. A buszfotózós részét mondjuk majdnem pont lesz*rtuk, a hangulat volt a lényeg. Az pedig megvolt. :-)

Borsodban az első napot Ózdon kezdtük, reménykedve abban, hogy már megérkeztek a Touring-ok. Nemleges válasz fogadott minket, de ha már ott voltunk, körbenéztünk egy kicsit. A fehér a legkirályabb flottaszín, fekete lökössel nagyon menő. :-)

A borsodi tájhoz hozzátartozik a visító 280-as, Ózd külvárosához pedig a köd. A napsütést kb. innentől b*szhattuk. Panasz nincs, szerintem sikerült kifognunk a tél két legnaposabb napját. :-) Szentsimon, autóbuszforduló.

Még egy kis 280-as a Ragályi úton, mert szeretjük Ózdot. :-)

Különjárat indul Sajópüspöki, Bánréve érintésével Putnokra, ahol már tényleg csak alig volt köd... :-)

Putnok, vasútállomáson figyelt a ragályi kocsi, DUM-254, igazi NDK-s csoda.

Helyijárat Kazincbarcikán. Ez is fehér flottaszínben lenne igazán hard. :-)

Dédestapolcsányban 10 pontos fényekkel figyelt az összes kintalvós verda, a főcímben szereplő kép is itt készült. A Borsodos driverek pedig ritka jó arcok. Szeretik az autót, szeretik a munkájukat, ez egy egészen más életfelfogás.

...és az egykori BRF-816 Agriáéktól.

Kb. itt kezdődött az igazi világvége fotózás, kinéztük a tökéletes landscape-helyet, csak jó lett volna, ha BUSZ jön...

 

Fordás 266-os Zádorfalván, szeretjük a Borsod Volánt. :-)

 

Miután meglátogattuk az ország 8. legkisebb települését, Tornakápolnát - ahová buszjárat már rég nincs -, Aggtelek felé vettük az irányt. Okunk itt sem volt panaszra. Itt is spanolás és bandázás ezerrel, itt minden sofőr szívesen mesél a munkájáról, az emberekről, az életéről.

 

Jósvafőn csak a Tourinform-os Merga és a KMY-813 a Volánbusztól, szóval semmi említésre méltó. Bódvaszilason még útba ejtettük a Volvót, aztán irány MILFkolc. Indokolatlanul bepizzáztunk, egy kicsit tekeregtünk a városban, aztán csapattunk a jégen Eger felé, én pedig hazadrifteltem Salgótarjánba. Jövő karácsonykor folytatjuk. :-)

(c)bobalt 2006-2014
www.volanosoldalak.hu